Студенти на ВТУ „Тодор Каблешков“ – стипендианти на Huawei

На 7 февруари в Sofia Event Space се проведе церемонията по награждаване на тазгодишните стипендианти на Huawei Technologies Bulgaria в програмата ICT Talents Training Seeds for the Future. Отличени бяха 80 студенти и докторанти от водещи висши училища в страната.

Гордеем се, че сред избраните са ѝ четирима студенти на ВТУ „Тодор Каблешков” от специалностите „Икономика на транспорта“ и „Икономика на малки и средни предприятия“.

В церемонията взеха участие заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев, проф. д-р Евдокия Пашева – заместник-председател на БАН, Тери Ли – главен изпълнителен директор на Huawei Technologies Bulgaria, Кевин Уанг – регионален директор на Huawei за Южните Балкани, ректорите на ВТУ „Тодор Каблешков“ проф. д-р Даниела Тодорова и на ВУТП проф. д-р Миглена Темелкова.

В обръщението си към участниците в церемонията проф. Тодорова изрази удовлетворението си от съвместната работа между ВТУ и Huawei и радостта си, че студентите са показали богато въображение, смелост и креативност в оспорваната надпревара за място в престижната стипендиантска програма.