Среща на партньорите по проект GREENUP

На 26 март 2024 г. ВТУ посрещна гости от шест европейски държави, партньори на нашия университет по проект на Европейския съюз „GREENUP: Влиянието на европейската младеж върху зеленото бъдеще на Европа“. Над двадесет представители на общини и обществени организации от Испания, Италия, Унгария, Малта, Словения и Литва се събраха за финална среща по проекта и споделиха добри практики в областта на екологията и „зелената“ индустрия на своите държави. 

Срещата уважи и кметът на община „Слатина“ г-н Георги Илиев, който поздрави гостите за усилията и желанието им да работят за „зеленото бъдеще“ на Европа и представи пред тях някои от проектите в областта на екологията, които са приоритет на управлението му като кмет. 

В рамките на своето посещение гостите разгледаха кампуса на ВТУ, запознаха се с учебата база и оцениха високо усилията ни да предоставяме на нашите студенти образование, съобразено с приоритетните в световен мащаб идеи за опазване на околната среда, екологично производство, зелени технологии. 

Състезание по стрелба с лък бе също част от „зелените дейности“, които бяха включени в програмата на гостите. Всички се включиха в играта със желание, а победители станаха представителите на Словения.

Като символ на добрите резултати от проекта GREENUP,  участниците посадиха дърво в двора на университета и си пожелаха успешното партньорство помежду им да продължи и занапред и с общо усилия всички да работят за една по-чиста и зелена Европа.