Национален конкурс „Най-добър младежки стартъп в България 2024“

Националният конкурс „Най-добър младежки стартъп в България 2024“ се провежда с активната подкрепа на Министерството на иновациите и растежа, Министерството на образованието и науката и 40 партньорски организации. В него могат да кандидатстват младежи на възраст от 18 до 29 г. само с идея за бизнес или с вече създаден стартъп. Основни участници в конкурса са студентите в българските университети.

.

Конкурсът се състои от 11-седмична обучителна/менторска  програма и състезателна част. Участниците от миналите две издания на конкурса получиха ценни знания в областта на стартъпите и предприемачеството, информация за възможностите за бъдещо развитие и други програми, менторство от инвеститори, международни изяви (COP28, Web Summit – Portugal, SLUSH – Helsinki, Норвегия). Този конкурс ще постави основата и за бъдещ финансов инструмент по Програма „Образование“ 2021-2027, чрез който се финансират стартъпи на студенти и докторанти, с участие на преподаватели.    

.

       Крайният срок за кандидатстване е 15 март 2024 година.

.

Сайтът на конкурса с апликационната форма е следният:

https://www.startup-competition.fmfib.bg

Повече информация за конкурса можете да намерите в тези съобщения:

https://www.fmfib.bg/bg/news/265

https://www.fmfib.bg/bg/news/272-ostava-mesets-do-krayniya-srok-za-kandidatstvane-v-%E2%80%9Cnaydobar-mladezhki-startap-2024%E2%80%9D-na-fond-na-fondovete-i-su