Награждаване на участниците в състезанието по механика за ученици

На 24 юни 2024г. в зала „Тодор Каблешков“ на Висшето транспортно училище се проведе официална церемония по награждаване на участниците в провелото се през месец май състезание по механика за ученици. Инициативата бе по предложение на катедра „Механика“, като в нея се включиха ученици от няколко професионални гимназии по строителство и архитектура от страната. Всички участници получиха сертификати, а класираните на призовите места – грамоти и право да бъдат приети с предимство в избрана от тях специалност.

В деня на награждаването лично успяха да дойдат учениците от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“ и техните преподаватели инж. Диана Георгиева и инж. Катя Евтимова. Грамотите и сертификатите бяха връчени от зам.ректора по учебна дейност проф. Николай Георгиев, в присъствието на зам.ректора по НИМД проф. Красимир Кръстанов и колегите от катедра „Механика“ доц. Благойка Кадийска и доц. Илия Андонов.

Участниците от професионалните гимназии по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград и Бургас също ще получат своите награди съвсем скоро, със специални благодарности към учителите, които са ги подготвили за участие в състезанието – инж.Теменужка Георгиева от ПГСАГ „Васил Левски“, гр. Благоевград и инж. Кремена Маркова от ПГСАГ „Кольо Фичето“, гр. Бургас.

За нас ще бъде чест тези млади хора да изберат да продължат образованието си във ВТУ „Тодор Каблешков“ в желана от тях специалност от техническите направления с насоченост към транспортния сектор, което им дава възможност за успешна професионална реализация във всички сфери на индустрията!

ВТУ „Тодор Каблешков“ изразява своята благодарност към учителите от професионалните гимназии за труда, който са положили при обучението и подготовката на учениците за състезанието, както и за съпричастността и съдействието им при провеждане на самото състезание.