Договор за сътрудничество с Българска телеграфна агенция

На 25 април 2023г. в Конферентната зала на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ бе подписан договор за сътрудничество с Българската телеграфна агенция. Ректорът проф. д-р Даниела Тодорова и генералният директор на БТА г-н Кирил Вълчев официално потвърдиха желанието си за взаимнополезно партньорство.

Основна част от договора е ангажиментът на БТА да разпространява системно и с уредени авторски права материали за дейността на университета. От своя страна ВТУ ще изпраща свои студенти на стажове в агенцията, както такива с интерес към журналистиката, така и към по-профилирани дейности в сферата на управление на транспорта, електромобили и др.  

Г-н Вълчев каза: „Особено важно е, че вашето висше училище е символ на доброто, традиционно, специализирано образование. Студенти от ВТУ ще започнат стажове в БТА, и разчитаме, че някои от тях ще проявят интерес да останат и като журналисти при нас, защото България има нужда от специализирана журналистика – от хора, които са учили това, което отразяват.“

На събитието присъстваха и студенти от университета, които още в сутрешните часове, като участници в инициативата Ден на студентско управление, символично заеха местата на академичното ръководство на университета. В края на срещата проф. Даниела Тодорова връчи на г-н Кирил Вълчев почетна статуетка на ВТУ като символ на успешното партньорство, което тепърва ще се развива и задълбочава.