Дипломиране на Випуск`2024 Магистри

На22 май 2024г. във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков” се проведе тържество по повод дипломирането на Випуск`2024, образователно-квалификационна степен „магистър”. Слънчевото пролетно утро ден събра в зала „Юбилейна“ над 180 абсолвенти, техните преподаватели, близки и приятели. 

Събитието по традиция започна с посрещане знамето на училището, след което с поздравления към дипломантите се обърнаха ректорът на ВТУ проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова, г-н Георги Илиев, кмет на община „Слатина“ и представители на „ТСВ“ ЕАД и „Метрополитен“ ЕАД.

Благодарствено слово от името на абсолвентите произнесе говорителят на випуска, Илиан Александров. Той и Василена Йосифова са първенци на Випуск 2024, ОКС „Магистър“, дипломирали се с успех Отличен 6. Всички първенци на факултети и специалности получиха своите дипломи и почетни статуетки лично от ректора проф. Тодорова. В раздаването на част от дипломите се включи и г-н Николай Николов, началник управление „Експлоатация“ в „Метрополитен“ ЕАД, който подари на първенците юбилейно издание за историята на Софийския Метрополитен. 

Най-вълнуващият момент бе, когато по стара академична традиция абсолвентите хвърлиха шапките си високо нагоре, накъдето са устремени техните мечти и надежди.