Дипломиране на Випуск`2023 Магистри

На 1 юни 2023г. във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков” се проведе тържество по повод дипломирането на Випуск`2023, образователно-квалификационна степен „магистър”. Прекрасният пролетен ден събра пред трибуната над 120 абсолвенти, техните преподаватели, близки и приятели. 

Събитието по традиция започна с посрещане знамето на училището, след което с поздравления към дипломантите се обърнаха ректорът на ВТУ проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова, г-н Калин Иванов – управител на Сименс Мобилити, г-н Георги Илиев, кмет на община „Слатина“ и проф. Андрей Тоцев – ръководител на катедрата по „Геотехника“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия, който получи и почетна грамота за дарението му към библиотеката на училището.

Благодарствено слово от името на абсолвентите произнесoха двамата първенци на випуска, Ани Бикова и Антон Станев. Всички първенци на факултети и специалности получиха своите дипломи и почетни статуетки лично от ректора проф. Тодорова. В раздаването на дипломите се включиха и г-н Иванов от Сименс Мобилити, както и проф. Тоцев от УАСГ. Заедно с дипломите си първенците получиха подаръци от Сименс, комплект книги и юбилейно издание за историята на Софийския Метрополитен. 

Най-вълнуващият момент бе, когато по стара академична традиция абсолвентите хвърлиха шапките си високо нагоре, накъдето са устремени техните мечти и надежди.