Дипломиране на Випуск 2022

На 5 октомври 2022 г. в зала „Юбилейна“ на ВТУ „Тодор Каблешков“ се проведе тържествената церемония по случай дипломирането на юбилейния Випуск‘ 2022 ОКС „Бакалавър“. Тази година своите дипломи получиха 101 випускници от трите факултета на нашето училище. Първенците на факултетите и всички абсолвенти, завършили обучението си отличен успех, имаха честта да получат дипломите си лично от ректора проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова. Като награда за положените усилия им бяха подарени почетни статуетки „Отличник на ВТУ“, както и юбилейни книги от нашите партньори от Метрополитен ЕАД, които връчи проф. Стоян Братоев. За първенците на факултетите имаше специални награди от Хуауей Технолоджис, поднесени от г-н Тери Ли, генерален мениджър за България на компанията.

В обръщението си към абсолвентите ректорът проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова се обърна към тях с думите: „ Днес вие получавате диплома от транспортен университет с доказан престиж, гарант за вашата успешна реализация. Бъдете горди с неговата едновековна история, отстоявайте авторитета му и достойното му място в националната образователна палитра“.

Благодарствено слово от името на завършващите произнесе първенецът на випуска Десислава Атанасова, която е и първенец на факултет „Транспортен мениджмънт” и на специалност „Икономика на транспорта“.  Поздравления към дипломантите поднесоха г-н Тери Ли, генерален мениджър на фирма Хуауей Технолоджис България, проф. д-р  Зоран Чекеревац от Университет „МБ“ Белград, Сърбия, проф. Стоян Братоев – изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД и инж. Румен Стоянов – Директор „Център за професионална квалификация“, НКЖИ.

Част от тържеството бе и официалното подписване  на меморандум за сътрудничество с фирма Хуауей Технолоджис България. Ректорът проф. Даниела Тодорова и генералният мениджър на компанията г-н  Тери Ли поставиха с подписите си началото на партньорските отношения между двете институции, което ще допринесе за повишаване нивото на професионалната подготовка на нашите студенти. Това е поредната важна стъпка в затвърдяване на добрия имидж на Висшето транспортно училище като уважаван партньор на бизнеса, без чиято подкрепа и активна помощ учебният процес не би могъл да се развива в крак със съвременните технически достижения.

В рамките на празничния ден на територията на нашето училище за поредна година се проведе изложението „Транстренд – иновации, бизнес и образование в транспорта“, на което гостуваха някои от основните ни партньори от бизнеса, компании – работодатели на нашите випускници – Рено-Нисан България и София Франс Ауто.

В края на тържеството по стара академична традиция абсолвентите хвърлиха шапките си високо нагоре, накъдето са устремени техните мечти и надежди.

.
На добър час, скъпи колеги!