Ден на отворените врати във ВТУ „Т. Каблешков“

На 23 април 2024г. се проведе традиционният за ВТУ „Т. Каблешков“ Ден на отворените врати.
Десетки ученици от няколко професионални гимназии и средни училища от София и страната, с които си партнира ВТУ, гостуваха на нашето училище и се запознаха с материалната и учебна база. Гостуваха ни младежи от ПГЕТ “Хендри Форд” – София, ПГ по транспорт “Н. Й. Вапцаров” – Сливница, 170 СУ „Васил Левски“ гр.Нови Искър и др.

По време на официалната среща в зала „Тодор Каблешков“ проф. д-р инж. Николай Георгиев, зам. ректор по учебната дейност, заедно с деканите на факултетите проф. д-р инж. Георги Павлов, доц. д-р инж. Миряна Евтимова и доц. д-р инж. Юлия Варадинова, представиха пред зрелостниците информация относно условията за кандидатстване, възможностите за обучение и перспективите за последваща реализация, които предлага ВТУ.

Приветствие към кандидат-студентите направи ректорът проф. Даниела Тодорова, както и Дилмана Шопова, председател на Студентския съвет, която увери младежите, че ще направят правилен избор, ако изберат да продължат образованието си в нашия университет.

След срещата учениците разгледаха материалната база на университета, част от лабораториите и имаха възможност да тестват уменията си на тренажорите за машинисти и за млади шофьори.

Надяваме се да сме запалили искрата у тези млади хора да се насочат към професионално развитие в сферата на транспорта и ги очакваме като наши студенти през новата учебна година.