Студентка на ВТУ „Тодор Каблешков“ – стипендиант на Huawei

На 12 декември 2023 г. в Астория Гранд Хотел се проведе церемонията по награждаване на тазгодишните стипендианти на Huawei Technologies Bulgaria в програмата ICT Talents Training Seeds for the Future. Отличени бяха 50 студенти и докторанти от водещи висши училища в страната.

И тази година сред спечелилите стипендия успя да се класира и студент на ВТУ „Тодор Каблешков” – Василена Йосифова от специалност „Икономика на малки и средни предприятия“.

В церемонията взеха участие н.п.Уанг Мин, в.и.д посланик на Китайската народна република в България, заместник-министърът на икономиката и индустрията Николай Павлов, г-жа Гинка Машова, заместник-министър на труда и социалната политика, проф. д-р Евдокия Пашева – заместник-председател на БАН, Тери Ли – главен изпълнителен директор на Huawei Technologies Bulgaria, Кевин Уангпенг – регионален директор на Huawei за Южните Балкани. Академичното ръководство на Висшето транспортно училилище бе представено от ректора проф. д-р Даниела Тодорова и заместник-ректора проф. д-р Красимир Кръстанов.

В обръщението си към участниците в церемонията проф. Тодорова изрази удовлетворението си от съвместната работа между ВТУ и Huawei и радостта си, че и тази година, въпреки голямата конкуренция, сред отличените за тази престижна стипендия има и студент на нашия университет.

Материалът, с който Василена Йосифова участва в конкурса, може да видите на следния линк:

https://e.pcloud.link/publink/show?code=XZTqkDZtAHunpKhhxS94aMzvlzhiJUKcLjk