Работна среща с Клъстер „София – град на знанието“

На 27 юли във ВТУ „Тодор Каблешков“ се проведе първата работна среща между екип на ВТУ и господин Димитър Христов – председател на Управителния съвет на Клъстер „София – град на знанието“ след приемането на висшето училище за член на организацията.
Коментирани бяха възможностите за разработване на съвместни проекти, концепцията за т. нар. smart cities или „умни градове“, както и потенциала на Висшето транспортно училище да допринесе за прилагането ѝ и за обучение на квалифицирани специалисти, които да работят за нейното развитие.
Клъстер „София – град на знанието“ е създаден през 2016 г. с визията да да бъде инициатор и участник в процес за превръщане на София от традиционна административна столица в Интелигентен град, който изгражда и поддържа устойчиво високо качество на живот и добро управление като подпомага развитието на бизнеси, базирани на иновации и знания. Към момента в клъстера членуват над 50 организации от частния и публичния сектор, които се обединяват около целта да се изгради собствен модел за град на знанието и създаде инвестиционни предпоставки за неговото реализиране чрез бизнес инициативи и проекти, които да управлява в полза на членовете и на цялата иновационна екосистема на града.