Курс за работа с продукти на HUAWEI

На 14.12.2023 г. във ВТУ се проведе курс, организиран от HUAWEI. Обучението беше ориентирано към следните теми: жилищни инвертори, зарядни станции и системи за съхранение на енергия, търговски и индустриални инвертори, асемблиране на HUAWEI система с инвертор, оптимизатори за соларни панели и система за аварийно захранване. Бяха представени методи за безопасна работа с HUAWEI продукти, както и начини за диагностициране и отстраняване на проблеми на повредена соларна система.

В курса се включиха студенти от специалности „Електроенергетика и електрообзавеждане“ и „Електромобили“, ОКС „Бакалавър“ и ОКС „Магистър“, докторанти, както и преподаватели от катедра „ЕЕТ“. След проведения курс присъстващите проведоха изпит за сертифициране.

Курса дава следните предимства: добро разбиране на практиките за безопасност при работа с продуктите на HUAWEI, добри познания за продуктовото портфолио на HUAWEI, знания как се проектират и планират мрежови решения, базирани на продуктите на HUAWEI, развиване на добра експертиза при инсталирането и конфигурирането на продуктите на HUAWEI.