Дипломиране на Випуск‘ 2023 ОКС „Бакалавър“

На 11 октомври 2023 г. във ВТУ „Тодор Каблешков“ се проведе тържествена церемония по случай дипломирането на Випуск‘ 2023 ОКС „Бакалавър“. Прекрасният есенен ден събра в зала „Юбилейна“ над 90 абсолвенти, техните преподаватели, близки и приятели.  Първенците на факултетите и всички абсолвенти, завършили обучението си с отличен успех, имаха честта да получат дипломите си лично от ректора проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова.

Събитието по традиция започна с посрещане знамето на училището, след което с поздравления към дипломантите се обърнаха ректорът на ВТУ проф. д-р Даниела Тодорова, г-н Тери Ли, генерален мениджър на фирма Хуауей Технолоджис България, г-н Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети, инж. Георги Друмев, изпълнителен директор на Холдинг БДЖ, инж. Михаил Иванов – изпълнителен директор на „ТСВ“ ЕАД, г-н Иван Омайски – председател на Клуба на офицерите и сержантите от запаса и резерва на ВМТ и ВТУ, г-н Петър Ценов – заместник генерален директор „Експлоатация“ в НКЖИ и г-н Николай Николов, началник управление „Експлоатация“ в „Метрополитен“ ЕАД.

Благодарствено слово от името на завършващите произнесе първенецът на випуска Дилмана Шопова, която е и първенец на факултет „Транспортен мениджмънт” и на специалност „Икономика на транспорта“. Като награда за положените усилия на всички абсолвенти, завършили обучението си с отличен успех бяха подарени почетни статуетки „Отличник на ВТУ“ и книги от издателство AMG Publishing. За първенците на факултетите имаше юбилейни книги от нашите партньори от Метрополитен ЕАД, както и специални награди от Хуауей Технолоджис, поднесени от г-н Тери Ли, генерален мениджър за България на компанията.

В края на тържеството по стара академична традиция абсолвентите хвърлиха шапките си високо нагоре, накъдето са устремени техните мечти и надежди. След края на тържеството академичното ръководство, заедно с първенците и отличниците на випуска, засадиха в двора на университета дърво, което ще расте и се развива заедно с нашите випускници.

.
На добър час, скъпи колеги!