XVI Международна изложба-конкурс по стендов моделизъм

При голям интерес от страна и на участници, и на посетители, във ВТУ „Тодор Каблешков“ на 15 и 16 октомври за поредна година се проведе XVI Международна изложба-конкурс по стендов моделизъм. Показани бяха над 600 модела, изработени от участници от България, Сърбия, Гърция и Румъния. Публиката видя забележителни експонати, включително изцяло ръчно изработени от подръчни материали.

Сред отличените участници в конкурса е и Мартин Гетов – докторант във ВТУ „Тодор Каблешков“.

Специален гост на събитието беше Н. Пр. Херо Мустафа – посланик на САЩ в България. Госпожа Мустафа и семейството ѝ бяха посрещнати лично от ректора проф. д-р Даниела Тодорова. След разглеждането на експонатите в изложението, проф. Тодорова запозна посланика с историята и с университетския живот на Висшето транспортно училище.

При награждаването на победителите в конкурса, организиран от Клуб „Стендов моделизъм – България“,  проф. Тодорова беше удостоена от председателя на клуба Станислав Петков с почетен плакет по повод 100-годишнината на ВТУ „Тодор Каблешков“, която честваме с богата програма от събития през цялата 2022 г.