ТЪРЖЕСТВЕН ВОДОСВЕТ И БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ:
„ДА НАПРАВИМ ДОБРО С ПЕСЕН И ХОРО!“

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

В навечерието на празника посветен на всички български светии във Висшето транспортно училище “Т. Каблешков” се проведе тържествен водосвет на мястото, което е определено за построяване на храм “Всички български светии”, както и последващ благотворителен концерт с цел събиране на средства. На събитието присъстваха ректорското ръководство, настоящи и бивши преподаватели, служители и гости.

Беше отслужен празничен водосвет, а след това в зала „Юбилейна“ започна и благотворителният концерт под мотото „ДА НАПРАВИМ ДОБРО С ПЕСЕН И ХОРО!“. В началото зрителите се насладиха на прекрасното изпълнение на смесения църковен хор към храм “Св. Троица” – Слатина с диригент г-жа Магдалена Воденичарова – Стамболийска. После започна истински танцов фурор, на който участваха 9 групи по народни изпълнения и танци, включващи над 120 танцьори и певци: клубът за народни хора „Деликанлии“; танцовият колектив „Вангелофф“; фолклорната формация „Ястра“; сборната формация „Маргарити“; клубът за народни хора „Стоян Караджов“; фолклорната танцова формация „Дилмани“; танцовият състав „Пасарелци“; детският танцов ансамбъл „Жар“; ансамбълът за народни танци „Жар“.

В продължение на два часа те завладяха залата, разкривайки красотата, разнообразието, уникалността и магията на българските народни танци и песни.

Събраните средства в размер на 1 631.32 лв. бяха внесени в банковата сметка за новостроящия се храм „Всички български светии“.

БЛАГОДАРИМ НА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ И ПРИСЪСТВАЩИТЕ НА КОНЦЕРТА ЗА СПОДЕЛЕНАТА РАДОСТ И ЗА СЪБРАНИТЕ СРЕДСТВА!

This post is also available in: en English ( Английски)

Снимки