Дипломиране на Випуск`2018 ОКС „Магистър”

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

На 22 май 2018 г.,в навечерието на светлия български празник Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков” се проведе тържество по повод дипломирането на Випуск`2018, образователно-квалификационна степен „магистър”. Прекрасният слънчев ден събра пред трибуната над 150 абсолвенти, техните преподаватели, близки и приятели.
.
Събитието по традиция започна с тържествен молебен за здраве и успех, след което с поздравления към дипломантите се обърнаха ректорът на ВТУ проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова, зам. министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев, г-н Бисер Минчев – главен ревизор в ДП „НК Железопътна инфраструктура” и други официални гости. Благодарствено слово от името на завършващите произнесе първенецът на випуска Милена Атанасова от специалност „Мрежова и информационна сигурност“, завършила своето образование с успех Отличен 6.00. Всички отличници по факултети и специалности получиха своите дипломи и почетни статуетки лично от ректора проф. Тодорова.
.
Тържеството бе повод да бъдат обявени и връчени наградите на ректора за активно участие на студенти и докторанти в учебната и научноизследователската дейност на ВТУ. Техните доклади и разработки, представени на състоялия се Младежки научен форум „Аз знам и мога 2018”, бяха отличени със статуетки, грамоти и парична награда.
.
Част от събитието бе и връчването на награди на ректора за преподаватели. Като заслужил преподавател на ВТУ бе награден инж. Панто Пантев, дългогодишен преподавател в катедра ”Електроснабдяване и електрообзавеждане в транспорта”.
За „Преподавател на ВТУ“ бяха отличени доц. д-р инж. Елисавета Ташева от катедра „Машинни елементи, Материалознание и Химия“, доц. д-р Драго Михалев от катедра ”Математика и информатика” и доц. д-р инж. Веселин Стоянов от катедра „Транспортна техника”.
За „Млад преподавател на ВТУ“ бяха наградени гл. ас. д-р. инж. Виолина Вельова от катедра „ТОУТ“, гл. ас. д-р инж. Невена Бабунска – Иванова от катедра „Транспортно строителство и съоръжения и инж. Любомир Секулов от катедра ”Електроснабдяване и електрообзавеждане в транспорта“.
С почетен знак на ВТУ и грамота за заслуги бе наградена доц. Миряна Евтимова от катедра „Транспортна техника“.
.
По стара академична традиция абсолвентите хвърлиха шапките си високо нагоре, накъдето са устремени техните мечти и надежди. След края на тържеството бе спазена традицията академичното ръководството и първенците и отличниците на випуска да засадят в двора на университета дърво, което ще расте и се развива заедно с нашите випускници.

Снимки