Студентски семинар

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

На 16 февруари 2017г. в Аулата на ВТУ „Тодор Каблешков“ се проведе голям студентски семинар, посветен на проблемите и перспективите на язовирите, организиран от катедрите „Транспортно строителство и съоръжения“ и „Подемно – транспортни и строителни машини и системи“. Присъстваха студентите от специалностите „Надзор и експлоатация на хидротехнически съоръжения“, „Транспортно строителство“, преподаватели и редица хидроинженери от практиката, представители на различни строителни компании. Ръководството на Държавната агенция по метрология и технически надзор също прояви интерес и присъства на семинера.

Семинарът бе открит с приветствия от ректора проф. д-р инж-икон. Даниела Тодорова и от главния секретар на ДАМТН инж. Валентин Челиков.

Основният доклад бе изнесен от изтъкнатия български учен в областта на язовирното строителство проф. дтн инж. Вангел Василев – автор на редица анализи и експертизи на язовири у нас и в чужбина.

Под ръководството на доц. д-р Чавдар Колев на семинара бяха зададени и дискутирани редица въпроси по темата, на които задълбочени компетентни отговори дадоха още инж. Кушев и д-р инж. Нецо Димитров – един от най-видните български проектанти на язовири, получил и световно признание. Обсъдени бяха сеизмични анализи, работата и резултатите на контролно – измервателните системи, стойностите на филтрацията, собствеността на съоръженията и др.

This post is also available in: en English ( Английски)

Снимки