ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВТУ „Т. КАБЛЕШКОВ” – ГОСТИ НА ФИНАЛА НА СЪСТЕЗАНИЕТО „СТАНИ СТИПЕНДИАНТ НА ЧЕЗ”

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image


На 29.03.2019 г. в Професионалната гимназия по механоелектротехника в гр. Плевен се проведе заключителният (трети) кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ”, в което взеха участие отбори от професионалните гимназии в Плевен, Пирдоп, Кюстендил, Дупница, Монтана и Видин.

Инициативата се провежда за седми път, като целта на организаторите от ЧЕЗ България е да подкрепят талантливи младежи да получат висше образование и да градят професионална кариера в областта на електроенергетиката в България.

Представители на ВТУ „Т. Каблешков” – партньор на ЧЕЗ в инициативата, бяха ст. пр. д-р Нина Димитрова – ръководител на кариерния център, и ас. инж. Георги Димитров – заместник-ръководител на катедра „Електроснабдяване и електрообзавеждане на транспорта”, които взеха участие в кръгла маса по въпросите на професионалното образование и дуалната система на обучение в средните училища и в церемонията по награждаване на победителите в състезанието.

Ас. инж. Г. Димитров запозна участниците в състезанието с възможностите за получаване на висше образование в областта на електроенергетиката във ВТУ „Т. Каблешков”.

По време на церемонията по награждаването ст. пр. д-р Н. Димитрова поднесе приветствие към финалистите от името на Ректора проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова и ги покани за участие в Деня на отворените врати , който ще се проведе на 16.04.2019 г. в рамките на изложението Транс Тренд 2019.

Снимки