Работна среща с Булмаркет Рейл карго

На 6 февруари 2018 г. се проведе работна среща на академичното ръководство на ВТУ „Т. Каблешков“ с представители на фирма Булмаркет Рейл Карго ЕООД. От страна на компанията присъстваха управителят г-н Стефан Иванов, инж. Мирослав Симеонов, както и г-жа Галена Робева от център за професионално обучение Рагина. Нашето училище бе представлявано от ректорското ръководство, декана на факултет „Комуникации и електрообзавеждане в транспорта“ проф. д-р инж. Георги Павлов и доц. Симеон Ананиев.

На срещата бе обсъдено предстоящо подписване на договор за сътрудничество между двете институции, според който висшето ни училище ще провежда практически обучения и курсове за повишаване квалификацията на локомотивните машинисти на компанията за различни серии локомотиви. Планира се първата серия обучения да стартира до края на месеца.

Булмаркет ДМ ООД е първият частен железопътен превозвач в България. Фирмата разполага с богат вагоннен парк, превозва около 70 000 тона товар на месец и е специализирана в превоза на опасни товари и горива.

Партньорството с компания от ранга на Булмаркет и доверието, демонстрирано от ръководството на превозвача, доказват за пореден път, че ВТУ „Тодор Каблешков“ е авторитетен обучителен център с наложени традиции в областта на професионалното транспортно образование. Подобни сътрудничества затвърждават стабилните позиции на нашия университет в родното образователно пространство и са поредна успешна стъпка в реализирането на европейската директива „Образование и бизнес в едно“.