Откриване на лаборатория за диагностика на автомобили в гимназия “Хенри Форд”

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

На 10 май 2018 г. в професионална гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ се състоя откриване на „Учебен център по диагностика на електрически и конвенционални автомобили“, като част от националната програма „Модернизиране на системата на професионалното образование“.
.
На тържеството от името на ВТУ „Т. Каблешков“ присъстваха ректорът проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова, зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р инж. Николай Георгиев, деканът на факултет „КЕТ“ проф. д-р инж. Георги Павлов и ас. маг. инж. Любомир Секулов от кат. „ЕЕТ“. Нашето училище е изключителен партньор на гимназията и между двете образователни институции съществува дългогодишно успешно сътрудничество.
.
Събитието бе уважено от министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, зам.-министъра на икономиката Александър Манолев и др. Министър Вълчев поздрави проф. Тодорова и директора на гимназията инж. Таньо Стойчев за доброто сътрудничество и сподели, че подобни инициативи са най-успешният и естествен начин за осъществяване на директна връзка между средното и висшето образование и бизнеса, основен потребител на кадрите, обучавани в съответните професионални направления.

Снимки