Празник по случай 20 години метро в София

VTU_1

На 28.01.2018г. представители на академичното ръководство на ВТУ „Тодор Каблешков“ присъстваха на тържество по случай отбелязването на 20-та годишнина от пускането в експлоатация на първия участък от метрото в София. На този ден през 1998г. потегля първият влак на столичната подземна железница по метро трасе с дължина 6.4 км от метростанция „Сливница“ до метростанция „К. Величков“.

На събитието присъстваха много випускници на нашето училище, които заемат отговорни ръководни длъжности в „Метрополитен“ ЕАД и с гордост и удовлетворение споделят, че са попаднали на правилното място за успешна професионална реализация. Изпълнителният директор на компанията проф. д-р инж. Стоян Братоев потвърди пред ректора проф. д-р инж.- икон. Даниела Тодорова, че специалистите, които обучава ВТУ „Т. Каблешков“, са висококвалифицирани и ежедневно показват и използват в своята работа професионалните компетенции и добрата практическа подготовка, получена по време на следването им.

Ръководството на „Метрополитен“ ЕАД за пореден път призна нашия университет за свой достоен и уважаван партньор в подготовката на компетентни изпълнителски и ръководни кадри за всички свои звена и потвърди готовността и желанието си и занапред да работи за укрепване и развиване на успешното сътрудничество между двете институции.

Снимки