Среща с представители на Клуба на ОСЗР от ВМТ и ВТУ

  • image
  • image
  • image
  • image

На 28 юли 2021г. се проведе среща на ректорското ръководство на ВТУ с представители на ръководството на Клубния съвет на Клуба на офицерите от запаса и резерва от бившите Войски на Министерството на транспорта. Поводът за срещата е наближаването на големия юбилей – 100 години от създаването на нашето училище, който ще бъде честван през идната 2022 година. Председателят на клуба г-н Иван Омайски изрази за пореден път готовността на запасните офицери да окажат пълна подкрепа при организирането и провеждането на всички предвидени инициативи, както е било и до сега през годините, и сподели някои интересни предложения за отбелязване на юбилея. Историкът на Войските г-н Асен Йосифов представи идеята си за написване на юбилейна книга за историята на ВТУ, пресъздадена чрез спомените на възпитаници на училището.

На срещата присъства и бригаден генерал Стефан Стефанов – председател на СО на СОСЗР, който също изрази готовност за съдействие, помощ и участие в организацията и подготовката на големия празник.

В края на срещата ръководствата се договориха за следваща среща през месец септември, на която да бъде създаден инициативен комитет за организацията и провеждането на тържествата по повод 100-годишния юбилей на ВТУ “Тодор Каблешков”.

Снимки