Среща по международен проект за пътна безопасност TORS

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

На 30.06.2021 г. на територията на ВТУ “Тодор Каблешков” се проведе първа среща по международен проект свързан с пътната безопасност “Together to Road Safety” (TORS), финансиран по програма Erasmus+ KA205 Strategic Partnerships Youth Field. Водещ партньор е Champions Factory Ireland Limited – Dublin, Ireland. Партньори по проекта са ВТУ “Тодор Каблешков” (България), като институция с дългогодишен опит в обучението в сферата на транспорта и пътната безопасност; “Балканска агенция за устойчиво развитие” (България) с дългогодишен опит в изпълнението на европейски проекти; National Council for Gender Equality – (Skopje, North Macedonia) македонска организация с 30 годишен опит в борбата за правата на жените в Република Северна Македония.

Срещата бе открита от Ректора на ВТУ “Тодор Каблешков” проф. д-р икон. инж. Даниела Тодорова, която приветства участниците и изтъкна 99 годишната история на университета, като водеща институция в образованието, която е подготвяла високо подготвени транспортни експерти през близо вековното си съществуване. Всички партньори направиха представяне на екипите си, след което започна същинската работа по проекта. Бяха обсъдени целите на проекта и предстоящите задачи за постигането им.

Следващата среща по проект “Together to Road Safety” (TORS), финансиран по програма Erasmus+ KA205 Strategic Partnerships Youth Field, ще бъде отново в България във ВТУ “Тодор Каблешков” през месец септември 2021 г. Тогава ще се проведе и първият тридневен обучителен модул за повишаване на квалификациите на водачите на МПС. Обученията ще се осъществяват в Учебен център по „Пътна безопасност“ на ВТУ “Тодор Каблешков”, на високотехнологичния учебен симулатор за нови и кандидат шофьори,  прeдлагащ седем тренировъчни модула.

Снимки