Студенти от ВТУ “Т.Каблешков” на опознавателен стаж в Русия

  • image
  • image

На основание дългогодишното сътрудничество между Руския университет по транспорт (познат като Московски държавен университет по транспорт /МИИТ/) и ВТУ „Т. Каблешков“ в периода 05–15.07.2019г. бе проведен опознавателен стаж на наши студенти и докторанти в град Москва. Групата бе ръководена от доц. д-р инж. Емилия Димитрова, ръководител катедра “Съобщителна и осигурителна технка и системи“ и доц. д-р инж. Славчо Божков от катедра ”Транспортна техника“.

Програмата включваше посещение на множество учебни лаборатории в РУТ, както и запознаване с важни транспортни обекти в Москва като монорелсовата железница, градската железница – московское централное колцо МЦК, метрото и неговия музей и др.

В рамките на организираната от домакините културна програма групата на ВТУ посети едни от най-големите забележителности на Москва, сред които Кремъл, Червения площад и храм „Василий Блажени“, кулата Останкино, мавзолея на Ленин, храма “Христа Спасителя”, паметника на Петър Велики, музея на космонавтиката, ВДНХ, двореца Царицина, Сергиев Посад и Йосифо – Володския манастир и др.

С това поредно посещение на наши представители в РУТ се затвърдиха традиционно добрите взаимоотношения между двата университета, студентите имаха възможност да обогатят практическите си познания в изучаваните от тях специалности и да се запознаят с културата и историята на Русия.

Снимки