ОТКРИВАНЕ НА 101-ТА АКАДЕМИЧНА ГОДИНА ВЪВ ВТУ „ТОДОР КАБЛЕШКОВ“

На 11 септември от 11 часа във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ беше открита 101-та академична година на транспортната алма матер. Церемонията започна с празничен водосвет, отслужен от презвитер Георги Димитров – председател на настоятелството на новопостроения храм „Всички български светии“. Официални гости на събитието бяха министърът на регионалното развитие и благоустройство господин Андрей Цеков, господин Бисер Минчев – заместник-министър на транспорта и съобщенията, както и представители на ръководствата на „Холдинг БДЖ“, „БДЖ – пътнически превози“, „БДЖ – товарни превози“ и Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

В обръщението си към студентите, преподавателите и гостите ректорът проф. д-р Даниела Тодорова изрази увереността си в правилния избор на всички студенти, които са избрали ВТУ „Тодор Каблешков“, за да продължат своя път в образованието и да започнат да се изграждат като професионалисти.

Министър Цеков отбеляза, че днешният ден е празник на надеждата, духовността и дръзновението, на смелостта да вярваме в доброто, във възможността на мечтите и в познанието.

След официалната церемония факултетните ръководства проведоха опознавателни срещи с първокурсниците, на които новите студенти се запознаха с преподавателите си и получиха информация за предстоящите учебни занятия, за социално-битовите условия в кампуса на ВТУ и за университетския живот.