Изложение на HONDA във ВТУ “Т. Каблешков”

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

На 17.09.2018г. (понеделник), в рамките на тържеството по случай откриването на новата учебна година във ВТУ „Т. Каблешков“, HONDA представи пред 5ти учебен корпус някои от последните модели автомобили и мотоциклети Honda.

Своя дебют пред широката публика направи Honda Civic с дизелов двигател и и 9-степенна автоматична трансмисия ZF. Максимумът на въртящия момент на 1,6-литровия i-DTEC е 300 Нм и е възможен при 2000 об/мин. Новият силов агрегат на Honda е първият дизелов мотор, официално издържал тестовете за вредни емисии по новия световен стандарт.

Гостите имаха възможност да се докоснат и до рекордьора по скорост Civic Type R, най-бързият сериен автомобил с предно предаване, официално отбелязал рекорд на пистата „Нюрбургринг“ и вписан в книгата „Гинес“.

Част от експозицията бяха и мотоциклетите NC750Х и CBR500, първият – представител на on-off гамата на Honda с автоматична трансмисия DCT, а вторият – идеално решение за тези, които желаят първия си спортен модел.

Това няма да е последната среща на високотехнологичната японска марка с българските студенти, защото още през октомври един от инженерите на Бултрако ще изнесе отворена лекция на тема съвременните технологии в Honda, която тази година празнува 70-ия си рожден ден.

Снимки