Ден на отворените врати съвместно с БДЖ

На 26 октомври 2022 г. във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“, съвместно с „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД, се проведе Ден на отворените врати за ученици от специализирани паралелки по железопътен транспорт в Професионална гимназия “Васил Левски” гр. Мездра, Професионална гимназия по железопътен транспорт „Н. Й. Вапцаров” – гр. Горна Оряховица, Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника – гр. София и Професионална гимназия по Транспорт – гр. Сливница.

.

Учениците и техните преподаватели бяха посрещнати от заместник-ректора по учебна дейност проф. д-р Николай Георгиев и от декана на факултет „ТСТТ“ доц. д-р Миряна Евтимова, които запознаха младите хора с дейността на университета и специалностите, които могат да се изучават тук.

Денят продължи с обиколка из кампуса и посещение на лабораториите по „Електрически локомотиви“ и „Спирачни системи в транспортната техника“. Особено интересна за учениците бе възможността да извършат тестово управление на локомотив на локомотивния тренажор, използван в подготовката на бъдещите локомотивни машинисти, които ВТУ обучава.