БИЗНЕС ФОРУМ 16+1

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

На 7 юли 2018 г. а Националния дворец на културата се проведе Бизнес форум в рамките на Седмата среща на ръководителите на прaвителствата на страните от Централна и Източна Европа и Китай 16+1. На официалното откриване на форума приветствия към присъстващите поднесоха г-н Бойко Борисов, министър-председател на Р. България, г-н Емил Караниколов, министър на икономиката на Р. България, г-н Джун Шан, министър на търговията на Китайската народна република и г-н Ли Къцян, министър-председател на КНДР.
.

Висшето транспортно училище „Т. Каблешков“ бе представено на международния форум от ректора проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова и зам.-ректора проф. дтн инж.-мат. Петър Колев. Те взеха участие в работата на панел „Инфраструктура – транспортна и пътна инфраструктура и енергетика“ и се включиха в обсъждането на възможностите за развитие на инфраструктурата, както и на обучението на специалисти за нуждите на транспортната индустрия.
.

По време на форума ректорското ръководство проведе среща със заместник-кмета на община Нингбо г-жа Сю Янан и г-н Хуанг Жиминг от комисията по образование към община Нингбо. Проф. Тодорова приветства на българска земя гостите от Китай, с които съществува дългогодишно познанство в рамките на успешното сътрудничество между нашия университет и Технологичния Университет в Нингбо.
Присъствието на представители на ВТУ „Т. Каблешков“ на този авторитетен форум за пореден път затвърждава имиджа на университета като една от високо уважаваните образователни институции в България.

This post is also available in: en English ( Английски)